Over Odd-Stuff

Van kleins af aan verzamel en koop ik wat ik mooi vind . Dit betreffen geen moderne nieuwe spullen maar vintage spullen uit vroegere jaren (jaren 50, 60,70.80,90,) Voornamelijk vintage speelgoed, modelauto's, auto-motor- gereedschap of onderdelen en aanverwante technische zaken, maar ook andere vintage gebruiksvoorwerpen, collectibles of voorwerpen met een industriële look of een mooie vormgeving. Veel kom ik tegen op vlooienmarkten, beurzen  of rommelmarkten.

 

In het dagelijks verkeer verplaats ik me op een oude Moto Guzzi V50 Nato welke geen schoonheidsprijs wint maar die wel helemaal bij mij past. Mijn dagelijkse is een een maroonrode Volvo 444 uit 1955 of zwarte Volvo 544 waar je ook aan kan zien dat ze niet niet nieuw meer zijn, maar dat vind ik goed dat hoort bij auto's van die leeftijd, tot in de puntjes gerestaureerde zijn er genoeg, ik wil me graag onderscheiden daarin.

 

Ik hou van dingen waaraan je kunt zien dat ze 40 of 50 jaar oud zijn, een modelauto van 60 jaar oud nieuw in doos doet me niet veel, een dinky toy waar mee gespeeld is, waar de verf van loslaat, of een bandje mist heeft voor mij veel meer uitstraling en inhoud. Het geeft een object meer diepte en karakter.

 

Maar een vitrinekast heeft helaas maar een beperkte inhoud ( in de meeste gevallen dan,  in ieder geval bij mij wel). En de hoeveelheid spullen heeft in de loop der jaren de inhoud hiervan al ruimschoots overschreden. Waardoor er veel in dozen staat opgeslagen. 

 

Daardoor ben ik genoodzaakt  om regelmatig wat te verkopen om  ruimte te creëren voor wat nieuws ,  in het verleden deed ik dit door jaarlijks zelf op markten te staan of door dit te verkopen op de bekende verkoopsites.

 

Waar ik erachter kwam dat de spullen die ik verkoop voldoende aftrek genoot van de bezoekers. En ik menig compliment kreeg over de uitstraling van de spullen op mijn marktkraam, er zijn dus meer mensen die dezelfde smaak hebben voor aparte, vintage of curieuze spullen zoals ik dat heb. 

 

Vandaar dat ik voor mezelf besloten heb om een webshop te maken en het professioneler aan te pakken, waarbij ik mijn overschot aan vintage toys en aanverwante artikelen te koop aan kan bieden bij het grote publiek. 

 

Vooralsnog heb ik voldoende spullen vergaard om een webshop te vullen maar er is wekelijks aanvoer van nieuwe producten, want ik kom nog steeds teveel mooie, interessante dingen tegen waardoor iets anders weer ruimte moet maken.

 

                                                                                                             Peter.