Ghostbusters logo Vintage. Odd Stuff

Ghostbusters, vintage Speelgoed 

Ghostbusters 

De hoofdpersonages uit de originele Ghostbusters-film uit 1984 zijn Peter Venkman, Ray Stantz, Egon Spengler en Winston Zeddemore. Ze zijn allemaal wetenschappers die geesten bestuderen en uiteindelijk besluiten om een bedrijf te beginnen dat geesten vangt.

Peter Venkman, gespeeld door Bill Murray, is de meest sarcastische en komische van de vier. Ray Stantz, gespeeld door Dan Aykroyd, is de meest enthousiaste en optimistische van de groep. Egon Spengler, gespeeld door Harold Ramis, is de slimste en meest analytische van de groep. Winston Zeddemore, gespeeld door Ernie Hudson, komt later in de film bij de groep en is de meest pragmatische en down-to-earth van de vier.

Enkele bijpersonen uit de originele Ghostbusters-film zijn Dana Barrett, gespeeld door Sigourney Weaver, de liefde van Peter Venkman, en Louis Tully, gespeeld door Rick Moranis, de buurman van Dana die later ook wordt bezeten door een geest. Janine Melnitz, gespeeld door Annie Potts, is de receptioniste van de Ghostbusters en heeft een oogje op Egon Spengler. Peck, gespeeld door William Atherton, is een ambtenaar die de Ghostbusters probeert te stoppen en Walter Peck wordt genoemd. En tot slot is er nog de Ghostbusters' auto, de Ecto-1, een Cadillac uit 1959 die is omgebouwd tot een spookjager voertuig.

De Vintage Ghostbusters Toyline is de originele speelgoedlijn die werd uitgebracht in de jaren '80, gebaseerd op de originele Ghostbusters-film uit 1984.

Het speelgoed omvatte actiefiguren van de Ghostbusters en de geesten die ze bestrijden, evenals voertuigen en speelsets. De figuren hadden een typische jaren '80 stijl en waren ongeveer 10 cm groot. De verpakking van het speelgoed was ook uniek en herkenbaar voor die tijd. De Vintage Ghostbusters Toyline is een iconisch stuk speelgoedgeschiedenis en is nog steeds populair bij verzamelaars en fans van de franchise.

Enkele voorbeelden van Vintage Ghostbusters speelgoed zijn de Ecto-1 auto, die de Ghostbusters gebruiken om zich te verplaatsen in de film, en de Proton Pack, een rugzak die de Ghostbusters dragen om geesten te vangen.

Andere speelgoedsets omvatten bijvoorbeeld de Ghost Trap, een apparaat waarmee de Ghostbusters geesten kunnen opvangen, en de Firehouse Headquarters, het hoofdkwartier van de Ghostbusters.

Er waren ook actiefiguren van de Ghostbusters zelf, zoals Peter Venkman en Ray Stantz, evenals verschillende geesten, zoals Slimer en de Stay Puft Marshmallow Man.

Enkele voorbeelden van geesten uit de Vintage Ghostbusters Toyline zijn Slimer, een groene geest die in de film een belangrijke rol speelt als mascotte van de Ghostbusters, en de Stay Puft Marshmallow Man, een gigantische geest die de Ghostbusters aan het einde van de film moeten verslaan. Andere geesten zijn onder andere de Terror Dogs, geesten die eruitzien als honden en de Ghostbusters aanvallen, en de Boogieman, een enge geest die kinderen bang maakt.

Andere namen van geesten uit de Vintage Ghostbusters Toyline zijn onder andere de Bug-Eye Ghost, de Library Ghost, de Sandman, de Granny Gross Ghost, en de Slimed Heroes Ghosts. Er waren ook geesten die speciaal waren ontworpen voor de speelgoedlijn, zoals de Fearsome Flush, een toilet dat tot leven komt, en de Haunted Humans, actiefiguren van mensen die zijn bezeten door geesten.