Odd stuff vintage speelgoed jaren 50 en 60

Vintage speelgoed jaren 50's en 60's 

Vintage speelgoed jaren '50 en '60

Vintage 50's and 60's Toys,  speelgoed uit de jaren 50 en 60, al het speelgoed is gebruikt tenzij anders vermeld. Leuk en mooi speelgoed uit vroegere jaren. Het verzamelen waard, mooi als aanvulling op je collectie.

Vintage Toys uit de jaren 50 en 60 Bestaan voornamelijk uit blikken speelgoed, blikken auto's, stoommachines, en staal constructiespeelgoed. Met merken als Wilesco, Marx, Falck, Tippco, Günthermann, Schuco. En kenmerkt zich door mooie lithografie op de blikken onderdelen.

Veel kwalitatief vintage speelgoed was afkomstig uit Duitsland en Japan. Veelal met opwindmechanieken.

Zoals de schuco varianto. Deze auto's met een opwindmotor reden over een zelf aangelegd traject. Of dmv. een draadbesturing zelf te sturen. 

Het speelgoed uit de jaren 50 en 60 zou tegenwoordig niet meer door de veiligheidseisen komen, denk maar aan stoommachines met open vuur en kokend water, of de scherpe delen van het blikken speelgoed. 

Ook de speelgoed pistolen en geweren zouden nu niet meer kunnen daar deze teveel lijken op echte wapens. Maar waren kwalitatief veel beter en mooier dan de tegenwoordige.

Ook de ruimte en ruimtereizen komt veel voor in het blikken speelgoed wat ervoor zorgt dat er een breed scala is aan vintage ruimtevaartuigen en ruimtevoertuigen.

Door de opkomst van de eerste kunstoffen voornamelijk  bakeliet is ook dit een veelvuldig gebruikt materiaal in het vintage speelgoed. Het bakeliet speelgoed is wel fragieler dan het tegenwoordige moderne kunststof. En mede door de ouderdom lastig te vinden in goede staat. 

Speelgoed in de originele verpakking is het mooist om te vinden.