Odd stuff vintage speelgoed jaren 70 en 80

Vintage 70's and 80's Toys

Vintage jaren 70 en jaren 80 speelgoed

 

Vintage 70´s and 80´s toys,  speelgoed uit de jaren 70 en 80, al het speelgoed is gebruikt tenzij anders vermeld. Leuk en mooi speelgoed uit vroegere jaren. Het verzamelen waard, mooi als aanvulling op je collectie. 

Verschillende bekende merken zoals, Kenner ( in Nederland onder Clipper) Hasbro, Temsi, Wilesco, Playmobiel, Lego, Play Big.

De vintage toys zijn er in de jaren 70 en 80 op veranderd tov. de jaren 60, door de komst van kunststoffen. De veelal blikken auto's zijn vervangen door kunststof.

Opwindmechanieken met een sleutel zoals in de vintage 60's zijn vervangen door een batterij met een electro motor. 

De jaren 80 waren een bijzonder tijdperk voor speelgoed, waarin veel van de meest iconische speelgoedmerken en -producten werden geïntroduceerd. Hieronder vind je een overzicht van enkele van de meest populaire speelgoedmerken uit de jaren 80 en welke producten zij aanboden.

 

1. Transformers: Transformers waren een van de meest populaire speelgoedlijnen van de jaren 80. De Transformers waren robots die konden veranderen in voertuigen, zoals auto's, vliegtuigen en vrachtwagens. Kinderen konden de robots transformeren en hun eigen avonturen en gevechten bedenken.

 

2. G.I. Joe: G.I. Joe was een andere populaire speelgoedlijn uit de jaren 80. De G.I. Joe-figuurtjes waren actiefiguren die waren ontworpen voor kinderen om mee te spelen en hun eigen verhalen te bedenken. De figuurtjes waren gebaseerd op militairen en hadden verschillende outfits en accessoires.

 

3. He-Man and the Masters of the Universe: He-Man and the Masters of the Universe was een andere populaire speelgoedlijn uit de jaren 80. De He-Man-figuurtjes waren ontworpen om kinderen te helpen hun eigen fantasiewerelden te creëren en hun eigen avonturen te beleven. De figuurtjes waren gebaseerd op een fantasywereld en hadden verschillende krachten en vaardigheden.

 

4. My Little Pony: My Little Pony was een populaire speelgoedlijn uit de jaren 80 voor meisjes. De My Little Pony-figuurtjes waren kleine, kleurrijke paarden met verschillende manen en staarten die meisjes konden verzamelen en met elkaar konden spelen. De figuurtjes hadden elk een unieke uitstraling en persoonlijkheid.

 

5. Cabbage Patch Kids: Cabbage Patch Kids waren poppen die werden geïntroduceerd in de jaren 80. De poppen hadden een uniek uiterlijk en werden geleverd met een geboortebewijs en een naam die was gek

Hier zijn nog een paar andere voorbeelden van jaren 80 speelgoed:

 

6. Transformers: Transformers waren speelgoedrobots die in voertuigen konden veranderen. Ze werden in 1984 uitgebracht en waren erg populair vanwege hun unieke ontwerp en actiefiguren.

7. My Little Pony: My Little Pony was een populaire speelgoedlijn die in 1982 werd uitgebracht. Het bestond uit kleine plastic paarden met een kleurrijke manen en staarten.

8. Teenage Mutant Ninja Turtles: De Teenage Mutant Ninja Turtles waren een groep fictieve antropomorfe schildpadden die in 1984 werden uitgebracht. Ze waren populair vanwege hun humor en actiefiguren.

9. Ghostbusters: Ghostbusters was een populaire film die in 1984 werd uitgebracht. Het speelgoed was gebaseerd op de film en bestond uit actiefiguren en andere speelgoedartikelen.