• Dagelijks wisselende voorraad!
  • Unieke vintage items!
  • Dagelijkse verzending!
  • Upcycling!
  • Wereldwijde levering!

Clipper Crazy racers

Clipper crazy racers, crazy stuntcars 

Crazy racers met gierend motorgeluid. De sets zijn er in verschillende uitvoeringen, veel voorkomend is de set met de volkswagen kever en de chevy pick-up in een doos met twee zwarte schansen en twee trekkoorden.

Het doel is om de auto's te laten crashen waarna verschillende delen zoals de deuren, motorkap, kofferklep en wielen in de rondte vliegen. De snelheid wordt verkregen door het trekkoord in de auto te steken en er met snelheid uit te trekken waardoor het vliegwiel wat zich in de auto bevind aangedreven wordt(gyrojet) . Het gierende motorgeluid wordt gemaakt door het vliegwiel dat met een tandwiel tegen een lipje aan tikt. 

De eerste sets zijn uitgegeven in de jaren 70 door kenner toys onder een andere naam (dui highway death orgy) maar sloeg niet aan. 

Het werd later weer uitgebracht onder de naam SSP smash up derby. 

In Nederland kregen de sets de naam crazy racers en in Frankrijk kwamen ze op de markt onder Les Cascadeurs onder de noemer gyrojet door Meccano.

In de USA versie en in de Nederlandse versie waren er een aantal modellen auto's, een volkswagen kever De Beuk Bug (BUGGEM) een Chevy pick-up Dolle Dries (Tough Tom) een Amerikaanse sedan Woeste Willem (Boss Henry) en een Amerikaanse station Dirk Doordouwer (Blast-Em). De Amerikaanse auto's zijn er ook nog in de Stars en stripes uitvoering met de amerikaanse vlag erop. Compleet met Stars and stripes schansen. Auto's waren ook los te koop in een enkele doos met trekkoord. 

Ook kwamen ze in Nederland onder de naam Crazy stuntcars in de verkoop onder de vlag van Kenner zelf, uitvoeringen van een Renault 4 en Citroen 2CV en de Kever en Pickup in Ultimate chrome uitvoering.